hey! is officieel partner van het Agoria Solar Team

Het Agoria Solar Team, dat zijn 30 gepassioneerde ingenieursstudenten die het met zelfgebouwde zonnewagens wereldwijd opnemen tegen andere teams. Hier ontdek je alles over de prestigieuze solar races voor auto’s op zonne-energie én waarom we trotse ! sponsor zijn van het Belgische team!

Agoria Solar Team zag het zonlicht in 2005 toen een groep Belgische ingenieursstudenten van de KU Leuven meer wilden doen met hun diploma. Ze gooiden hun passie, kennis en expertise in de strijd om de meest innovatieve en efficiënte zonnewagen te bouwen.

Wie zit er in het Agoria Solar Team?

Ondertussen is het Belgische Agoria Solar Team een echt begrip geworden. Het Agoria Solar Team maakt deel uit van het postgraduaat Tech Innovations in Ventures and Teams (KU Leuven) en staat open voor masterstudenten uit de verschillende ingenieursopleidingen. Je kandidaat stellen kan al in het laatste jaar van je bachelor.

Elk jaar wordt een nieuw team van ingenieursstudenten samengesteld die brein-aan-brein de nieuwste zonnewagen klaarstomen voor een van de beroemde solar challenges of wedstrijden – zeg gerust, marathons – voor auto’s op zonne-energie. Bovendien wordt er om de 2 jaar gestart met de bouw van een volledig nieuwe wagen.

Kies het abonnement dat bij je past

40GB
Inclusief

40 GB data
Onbeperkt bellen
Onbeperkt SMS/MMS’en

hey! boost

80 GB na 1 jaar

PROMO

12,5 €/maand

25€/maand na 3 maanden
10GB
Inclusief

10 GB data
Onbeperkt bellen
Onbeperkt SMS/MMS’en

hey! boost

20 GB na 1 jaar

PROMO

7,5 €/maand

15€/maand na 3 maanden
1GB
Inclusief

1 GB data
60 minuten,
500 SMS/MMS

hey! boost

2 GB na 1 jaar

PROMO

3,5 €/maand

7€ na 3 maanden
80GB
Inclusief

80 GB data
Onbeperkt bellen
Onbeperkt SMS/MMS'en

4G/5G-netwerk Orange

hey! boost

160 GB na 1 jaar

20 €/maand

25€ vanaf 26 jaar
20GB
Inclusief

20 GB data
Onbeperkt bellen
Onbeperkt SMS/MMS'en

4G/5G-netwerk Orange

hey! boost

40 GB na 1 jaar

10 €/maand

15€ vanaf 26 jaar
2GB
Inclusief

2 GB data
60 minuten
500 SMS/MMS'en

4G/5G-netwerk Orange

hey! boost

4 GB na 1 jaar

5 €/maand

7€ vanaf 26 jaar

Een team van wereldkampioenen

Het Agoria Solar Team is dus een gedroomde uitdaging voor ingenieuze studenten met een passie voor hernieuwbare energie en snelle wagens. Bovendien hebben hun zelfgebouwde raceauto’s ook al heel wat internationale prijzen gewonnen.

Net zoals bij Formule 1-races gaat het bij solar races om specifieke uitdagingen. Daarom moet het team ervoor zorgen dat elke wagen die ze bouwen de nieuwste technologieën en innovaties zo efficiënt mogelijk benut om elk circuit de baas te kunnen zonder één druppel benzine.

In 2019 won het Belgische team zelfs de beroemde Bridgestone World Solar Challenge (BWCS) – hét wereldkampioenschap voor auto’s op zonne-energie. Helaas werden door de coronapandemie ook heel wat solar races even op pauze gezet in zowel 2020 als 2021. Hoewel het een echte opdoffer was voor de teamleden van Agoria Solar, greep het team dit moment ook aan om te starten met de productie van een nieuwe zonnewagen die nóg performanter wordt dan haar voorgangers. En dat lukte! In 2021 pikten ze de draad weer op en behaalde het Belgische team de tweede plaats met de Morocco Solar Challenge. In 2022 behaalden ze opnieuw de tweede plaats met de Sasol Solar Challenge in Zuid-Afrika.

hey! et l'équipe Agoria Solar

Ook wij zijn er volledig van overtuigd dat we via technologie en innovatie een duurzame toekomst kunnen uitbouwen. Daarom zijn we sinds 2022 de trotse Connectivity Partner van het Agoria Solar Team.

Dat betekent dat we 1 jaar lang het Belgische team zowel financieel als technisch ondersteunen. Zo helpen we de ‘young innovators’ om onder meer hun BluePoint zonnewagen te verbeteren, communicatie tussen de wagens en met het team te optimaliseren, en interessante data te vergaren over hun prestaties (die op hun beurt gebruikt kunnen worden om configuraties en racestrategieën te finetunen).