Wat is het verschil tussen roaming en internationaal ?

Roaming (je bent in het buitenland) :

Je doet aan roaming wanneer je in het buitenland bent en oproepen doet of ontvangt, SMS/MMS stuurt of ontvangt en wanneer je op je gsm surft.

Goed om weten :

  • In de landen van de Europese Unie en in het Verenigd Koninkrijk kan je bellen, SMS sturen of surfen alsof je in België bent. Je gebruikt dezelfde volumes die inbegrepen zijn in je abonnement (opgelet : Zwitserland, Andorra en Monaco zijn geen lid van de Europese Unie! 😉).

  • Als je buiten je forfait gaat of als je naar een land reist buiten de EU betaal je een specifiek tarief.  Hier vind je de lijst met tarieven per zone.

  • Als je hey! 80 GB klant bent en je surft in de Europese Unie zal je verbruik afgetrokken worden van het EU Surfvolume, met een maximum van 25 GB. Als dit volume helemaal opgebruikt is zal je 0,002178 €/MB aangerekend worden tot je 60 € boven je abonnement bereikt. Daarna zal je op zoek moeten naar een WiFi verbinding.

  • Hieronder vind je nuttige informatie over de lokale noodnummers wanneer je in het buitenland bent, de speciale en korte nummers en ook de noodapplicaties die u in het buitenland kan downloaden

Internationaal (je bent in België) :

Internationaal betekent dat je in België bent en je belt of stuurt SMS en MMS vanuit België naar een buitenlands nummer.

Vergeet niet dat je op eender welk moment je verbruik (oproepen, SMS en data) kan opvolgen in je My hey ! app of via je klantenzone.

Ontdek in detail de roaming en internationale tarieven. Aarzel niet om een kijkje te nemen op onze community. Je vindt daar zeker nog andere nuttige info ! 

 

Vond je je antwoord?

Wat was er mis?

Vertel ons waarom het niet hielp en hoe we het beter kunnen doen?